Mercedes-Benz 280 SL

Pris

1.250.000 kr

Modellår

1971

Miltal

0 mil

Färg

Silvermetallic

Karosstyp

Cabriolet

Växellåda

Automat

Drivning

Bakhjulsdriven

Hästkrafter

170 hk

Bränsle

Bensin

Beskrivning

Välvårdad Mercedes-Benz 280 SL Pagoda av sista årsmodellen.

Bilen har haft samma ägare de senaste 32 åren och har under denna tid blivit varsamt renoverad med bland annat ny inredning, ny lack och genomgången motor.

SL-modellen W113 med smeknamnet Pagoda tillverkades mellan 1963 och 1971. De tidiga Pagoda modellerna 230 SL och 250 SL hade lite mindre maskiner än den senare 280 SL som presenterades 1967.

Under utvecklingen av W113 leddes designteamet av Friedrich Geiger. Resultatet blev en stilren och klassisk design (alt. synnerligen lyckat) som har uppskattats av ägare som Sophia Loren, John Lennon och Kate Moss. Smeknamnet Pagoda härstammar från den utmärkande designen av hardtopen vars tak är konkavt.

Förkortningen SL stod för Sport Leicht och Pagoda gjorde själ för namnet. För att hålla vikten nere tillverkades dörrar, huv och bagagelucka i aluminium. Pagoda-modellen är betydligt lättare än den efterträdande SL generationen.

**Vår verkstad är Sveriges enda Mercedes-Benz Classic Partner samt är auktoriserad för Mercedes-Benz och Mercedes-AMG, välkomna att boka service och reparation av er klassiska eller moderna Mercedes-Benz.**

Vi hjälper dig med finansiering av din bil

När man inte vill låsa sina tillgångar kan bilfinansiering vara ett bra alternativ. Genom våra samarbetsavtal med Santander Consumer Bank, Handelsbanken Finans, DnB NOR Finans och WASA Kredit erbjuder vi finans till privatpersoner och företag med förmånliga billån och leasingupplägg. Kontakta oss för mer information.

Hemleverans

Vi erbjuder extratjänster som hemleverans av din nya bil inom Sverige samt hämtning av din inbytesbil. Kontakta oss för mer information.Tack för din förfrågan.

Vi kontaktar dig snarast möjligt!

Skicka Intresseanmälan